Om Casselbrant.com

Den här webbsidan har genomgått ett antal stadier vid det här laget.
Från att ha startat som en logg för mitt datorexperimenterande med mjuk- och hårdvara som man gjorde på den tiden. Det började som en textfil lokalt på min IBM Aptiva med OS/2 WARP 4 och blev i sin första version en experimentlog på min hemsida.

I slutet av 90-talet var Casselbrant.com en sajt för teknikinformation. Jag hade lagt ner hundratals timmar ppå att skriva guider över olika webbsråk för det som skulle bli det nya stora framför oss, nämligan röststyrd surfning på mobiltelefoner. Då hade man ingen aning om att platta skärmar och högupplöst grafik skulle komma bara några år längre fram. Webben skulle bli mobil med hjälp av rösten och språket. Det var den självklara analysen. Jag började även skriva artiklar för den då mest avancerade PC-tidningen på den svenska marknaden, PC+. Inte bara hade jag kommit ikapp ungdomarna, jag var förbi dem.
När min sajt kraschade och det visade sig att min hemsidesleverantör inte hade några backups, vilka skulle tas varje dygn, så började jag ge upp. Jag hade jobbat och skrivit och redigerat rakt in i sajten utan att bry mig om att ha lokala kopior. Orutinerat.

Casselbrant.com satt fast hos registratorn så jag släppte den adressen och registrerade Casselbrant.net istället. Den nya hemsidan skulle bli något annat än den ambitiösa kunskapssamling jag hade gett mig i kast med i och med Casselbrant.com. Nu skulle det bli enkla korta noteringar som kunde användas av familj och vänner att hålla sig à jour med vad som hände i det casselbrantska kället.

2003 hade Casselbrant.net nått sådan ryktbarhet att datortidningen PC Hemma gjorde en intervju som resulterade i fyra helsidor i tidningen september samma år (du kan ladda ner artikeln i PDF-format här). Ännu existerade inte ordet blogg i svenska språket och i PC Hemma pratade man om att ”Roland Casselbrant har sin dagbok på internet”.
Andra tider och den tredje reinkarnationen av sajten.

Från hyrd server i ett annat land till server i källaren hemma tillbaka till server i annat land.
Jorden är också rund.

Nu har tiden sprungit förbi bloggar med privat information och vår del av världen har glidigt in i ett populärkulturelt möker där riktigt kunskap och ideologi har ersatts av känslor och semi-kränkthet baserad på falska kunskaper och obefintlig förmåga till analys. Så nu blir det här min plattform till att skriva om saker som jag tycker är viktiga.

7 kommentarer

    • I would absolutely love to send money to you but unfortunately, my personal predictions say that our credit card numbers do not match and that the accent is in Jupiter. Otherwise, it would have been a pleasure of course … but Jupiter. You are not kidding around with Jupiter.

  1. I am sorry to say that I no longer have any RSS-feed or mail service to offer. As for now youu have to visit the site for keeping updated. I hope that I will have time to set up some RSS-feed for the future.

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte.


*