Pentax MZ-60

För ett tag sedan kom jag över en Pentax MZ-60 med en standard-zoom för inga pengar alls (runt en Oz silver) och i lördags tog jag en promenad och tog några bilder. Kameran kommer nog att följa med en hel del då den är superlätt och därför enkel att släpa med sig. När jag fick min Minolta Dynax 5000i så hade jag hoppats att den skulle kunna bli kameran som alltid följer med i väskan men den lider av extremt långsam reaktion och ibland vägrar den helt enkelt att avlossa slutaren. Nu när jag testade MZ-60’n så känns den klockren som slit-och-släng-kamera. Det finns endast ett minus med kameran och det är att den inte fungerar med manuella objektiv. Jag försökte hitta lite workarounds men den vägrar helt sonika. Helt korrekt enligt instruktionsboken. Anledningen till att jag vill kunna använda något av mina manuella objektiv är att zomen sticker ut lite för långt för att kameran skall kännas tillräckligt smidig att bära med sig. Så jag testar ett tag så får vi se. Hittar jag ett väldigt billigt objektiv med fast brännvid så kanske jag skaffar ett, annars får det bli den här uppsättningen som får hänga med.

Pentaxorama

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *