Sommardrömmar

Nu är det snart två år sedan jag köpte min Alfa Romeo 156 som surrade ett halvår. Jag har väl haft lite otur med mina Alfor men jag har ju blivit helt såld på de fantastiska bilarna. 156:an med träratt och vita mätare på det där underbara italienska sättet som matchades med lejongula lädersäten. Nu när man bor på landsbyggden så borde man ju kunna hitta utrymme för en sommarkärra. En som man kan ställa undan i väntan på reparation när man stöter på mindre mekaniska problem som tidigare har gjort att jag måste ha skrotat bilarna i brist på plats att ställa dem på. 156:an på bilden nedan var i fantastiskt bra skick för de slantar jag gav för den. 164:an var också en fantastisk bil, stor invändig och fantastisk känsla i ratten naturligtvis. Om det någonsin blir en 164:a igen så drömmer man ju om en sexcylindrig motor för att få lite skjuts i bitarna också.
Janne säljer av sina hobbybilar. Den Riley som jag körde till LitauenIMM 2015 och den Moke som Janne själv köde till samma träff. Jannes Moke som sattes ihop i Tanzania, på licens, och köptes av en svensk som använde den på plats några år innan han körde den hela vägen hem till Värmland. Så nu gör Janne en hobbybilspaus.

Alfa Romeo 156

Förutom drömmen om en trevlig sommarbil så har mitt sug efter en motorcykel börjat gnaga i bakhuvudet igen. Mest på grund av att jag vill ha en motorcykel i Kenya men eftersom det mest finns skitrakor att köpa för rimliga pengar där nere så har jag mer och mer funderat på att skaffa mig en halvstor motorcykel som jag kan ta ner till Kenya på sikt.
När jag tittar på bilden nedan, som jag tog en dimmig morgon i Täby hösten 2018, så blir suget efter en enstånka eller en twin runt 500cc eller kanske en riktig Boulevard Cruiser som Kawasaki Spectre, en gammal dröm.

Utan att veta vad det är som ligger bakom Jannes beslut att sälja av sina hobbybilar så det återstår att se men jag har sakta börjat forma en sommarbilsdröm som jag skall försöka sälja in på Janne. Om det fröet gror så blir det en riktigt kul grej till nästa år. Den som lever får se. Under tiden skall jag försöka få min AUDI besiktningsduglig. Det är en riktigt bra bil. Min vardagsbil, den är helt OK.

Täby i höstdimma

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *