En snabb tugga av Östasien

I söndags var jag med några av klienterna på jobbetÖstasiatiska museet. Det var första gången jag var där och jag blev mycket positivt överraskad av såväl omfattningen aav föremål som presentationen av dem. Det står högt upp på att göra-listan att besöka museet igen så snart jag har tillfälle, för detta fick bli en liten aptitretare, en första blick. För att få botanisera på egen hand bland museets artifakter och för att få lära mig mer historia, iinte minst om Korea. Ytterligare en plats på jorden som vi inte fick höra ett ord om i skolan, trots dess moderna historias inblandning från Europa. Inte ett ord om Korea i skolan. Trots att skolundervisningen i Sverige kan beskrivas som varandes som bäst rudimentär och lågintensiv så är hemskolning förbjuden i lag. Fundera på varför och få sedan svaret i statens andra propagandamaskineri för dig som vuxen. Tänk vad svårt det skulle vara att få dig att nöja dig med medieutbudet om du inte var kunskapsmässigt handikappad redan från start.

Östasiatiska museet

Östasiatiska museet

Östasiatiska museet

Östasiatiska museet

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *