Som rörmokare 2003

När jag satt och letade igenom lite gamla fotografier här för leden så hittade jag den här bilden nedan. Tagen mest troligt 2003 när jag och Manne fortfarande hade Södertörns EnergiCenter tillsammans. Vi har precis installerat en Thermia Duo i en villa någonstans i stockholmstrakten. Jag hade glömt bort den här bilden och det var faktiskt lite kul att se att det fanns några bilder från tiden som egenföretagare, det trodde jag inte fanns. Det var en fas i livet med både goda och sämre sidor men jag lärde mig ofantligt mycket under den perioden av livet.

I färd med en värmepumpsinstallation

2 reaktion på “Som rörmokare 2003

 1. Alex

  Vilken intressant blogg du har det, skulle vara spännande om du skrev ett riktigt långt inlägg. Om hur det skiljer sig inom VVS branschen från dess att du började till nutid. Jag som är relativt ung och jobbar som rörmokare. Tycker att det är väldigt intressant att höra och läsa om hur det var för.

  Svara
 2. Casselbrant Inläggsförfattare

  Hej Alex.
  Det är inte så lätt för mig att göra en jämförelse med VVS-branschen då och nu eftersom jag var aktiv i branschen 2002 till och med 2010. Det jag kommer ihåg var dock att det var lite av en brytningstid när jag började 2002 då det började bli mer vanligt att använda pressverktyg istället för att löda ihop kopparrör.
  När jag och min dåvarande kollega köpte våra pressverktyg så kommer jag ihåg att säljaren på Dahl klagade på att svenska rörmokare var så konservativa och inte var villiga till förändring. Sedan när jag lade ner företaget så får jag nog säga att press var betydligt vanligare än lödning.
  Eftersom jag jobbade i en begränsad del av VVS-branschen, mest med värmepumpar och vattenburen solvärme så är det svårt för mig att göra bra jämförelser. Jag anlitade dessutom en underentreprenör ganska tidigt i företagets historia för att hinna sälja mer. Hoppas du har fått lite svar på din fråga i alla fall.

  Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *