Huawei Y635 (Android 4.4.2 – KitKat)

Huawei Y635Den här bloggen startade ju en gång i tiden som en data-logg på en gammal IBM-dator när jag prövade OS/2 första gången. Alla anteckningar om vilka hårdvaru- och mjukvaru-installationer och experiment som utfördes loggades och noterades och så småningom så hade jag en hel tekniksajt på casselbrant.com med fokus framför allt på webben och den mobila webban, så som man trodde att den skulle se ut i framtiden. Det var en hel del XML-baserade språk som med vars hjälp vi skulle kunna styra webben med vår röst, att vi skulle kunna surfa med apparater som våra smartphones idag var en utopi för 19 år sedan när jag startade sajten. På den tiden så var jag en geek och jag skrev om varenda teknisk pryl som jag bar över tröskeln hemma. Det är inte utan att jag ibland saknar en del av mitt idoga pysslande och kan minnas hur jag bokstavligen slukade hyllmetrar med litteratur i olka datarelaterade ämnen och började knacka kod i olika sammanhang.
Nu är det dags att bli lite geekish igen. De genomgångar och övningar som jag skrev för diverse olika mobila webbtekniker baserade i huvudsak på XML tänker jag lägga upp på den här bloggen igen och vad passar då bättre än att börja grotta ner sig i onödiga teknikdata igen?

Den Huawei Y635 som jag har haft i snart två år hann inte bli många månader innan jag spräckte glaset i displayen på den. Oförsiktigt tryckte jag ner den i fickan på byckorna mellan några andra saker som låg där när jag skulle på planet hem från Paris i februari 2017. När jag satte mig på min plats i planet hörde jag hur den sprack. Nu börja den bli sliten och trots att jag har haft ett spräckt glas på den så har jag gillat den här telefonen. Den har verkligen gjort sitt jobb och jag har varit nöjd. Nu är det snart dags att hitta en ersättare för den. Först funderade jag bara på att försöka få den lagad men när mitt mobila BankID för ett tag sedan började meddela att min version av Android (Android 4.4.2 – KitKat)skall sluta stödjas av BankID under sommaren 2018 så insåg jag att det bara var ett fåfängt försök att hålla kvar vid det gamla. Nu skall jag se om jag kan hitta något billigt men dugligt som kan räcka till för de nästkommande två åren, för med den teknikutveckling som vi lever i kan man inte räkna med att man kan ha en telefon längre. På gott och ont.

Alla tekniska data på min Huawei Y635 kan man hitta på GSMArena på den här länken:
https://www.gsmarena.com/huawei_y635-7076.php

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *