Herr Wilkinsons favoritgrönsaker

Herr Wilkinsons favoritgrönsaker - En kokbok som hyllar säsongernaDen här kokboken fick jag i mina händer av min mor för inte så länge sedn. Hon skulle kunna öppna ett lokalbibliotek med kokböcker med sin välfyllda kokbokshylla och jag tycker faktiskt att kokböcker kan vara väldigt inspirerande även om utgivningen av kokböcker i Sverige gränsar till psykotisk med mer än en titel per dag. Personligen gillar jag mest att bläddra i kokböcker med gammal traditionell svensk matlagning men den här boken var riktigt inspirerande och jag har nog bokmärkt ett tiotal recept på rätter och inläggningar som jag kommer att försöka ge mig på. En kokbok med fokus på grönsakernas storhet och deras möjligheter både som huvudingrediens och framför allt som tillbehör är et väldigt bra kokbokskomplement och den här boken kommer med största sannolikhet få stå sida vid sida med min utgåva av Matlexikon från 1962 (utgiven på Medéns Förlags AB) och skapa en skön blandning av tradition som möter nutid. En styrka i boken är ala idéer på tillbehör till ostar som kommer för mig när jag läser den. Suget efter en härlig ostbricka med inlaggda grönsaker och olika grönsaksalternativ fick det faktiskt att vattnas i munnen på mig på riktigt där jag satt med min kopp snabbkaffe och en cigarr och kände mig kulinariskt fattig. Det enda irritationsmomentet med boken är den grönsaksfakta som introducerar varje kapitel. Den är baserad på skördetider i Australien och har inte ändrats till den svenska upplagan. Det är faktiskt direkt slött när boken i sig är påkostad i utförande med bra pärmar och bindning med mera. Kan inte annat än att dra slutsatsen att detta har att göra med den snabba utgivningen av kokböcker.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *