En bortkastad dag

Vaknar strax efter klockan fyra på morgonen efter bara ett par timmars sömn. Det är smärta som väcker mig och foten är svullen så huden stramar och sträcker på ett sällsynt smärtsamt vis samtidigt som mellanfotsbenet till stortån böjs i kramp på ett sätt jag inte riktigt varit med om tidigare. Så många gånger som den här smärtan har begränsat mig i drygt tjugo år så är detta nog en av de värsta nätter som jag har upplevt med en svårhanterbar smärta. I desparation över smärtan och svullnadens omfattning så tar jag det jag har att ta till då jag har slut på diklofenak så blir det ett försök med mitt thailänska liniment som står där i hyllan och är omöjligt att veta vad det skall användas till. Nu smetar jag in min fot med den starkt doftande smörjan och efter en stund är det omöjligt att bedöma om den stegrade smärtan beror på linimentet eller skulle ha varit ändå.
EFter att ha lyckats ta mig upp till köket så plockar Johan fram Arthrotec Forte och Violtaren T plus en tub Voltaren Gel. Jag sväljer ner en Arthrotec och smetar på Voltaren på foten och tar mig i säng, somnar och vakanr med en fot jag i det närmaste kan stödja på. Skönt. Vilken vändning, så snabbt, har nog aldrig varit med om det tidigare.

Det skulle vara så skönt att hitta en lösning på det här eländet. Om man visste vad det var, om det fanns en behandling, det drömmer jag om. Att det inte skall kunna gå att få hjälp av vården i Sverige är ju tråkigt men de nio år då jag försökte få hjälp med detta och kanske att få en utredning om vad det är för krämpa jag lider av har märkt min relation med vården för alltid. Jag tar inte vad som helst och den behandling som vården kan erbjuda är tyvärr inte seriös. En dag kanske jag kan hitta hjälp i något nnat land. Vi får se vad som händer, just nu gläds jag åt att jag har nästan ett och ett halvt dygn på mig innan jag måster vara på jobbet igen. Förhoppningsvis räcker den tiden för tillräcklig återhämtning för att kunna jobba.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *