Urmakeri utan skyddsnät

Jag har ju en gammal Titoni Airmaster som mest blivit liggande. Mest för att sekundvisaren hade lossnat och därför inte hängde med utan låg stilla vilket irriterade mitt öga illa. Så äntligen tyckte jag att det var tid att ordna eländet. Kunde ju vara kul att bära den någon gång också, plus att jag fick chansen att utröna vad det sitter för urverk i den.
Det visade sig sitta ett ETA 2879 i dinkan och jag hittar ingen information om verket ens på ETAs hemsida. Nåväl, jag öppnade klockan och efter lite pillande lyckades jag få isär delarna och sekundvisaren ramlade ut på bordet utan inverkan från mig. Jag använde det verktyg jag köpte för något år sedan för att sätta visarna på plats men det visade sig inte riktigt vara rätt. Jag lyckades böja sekundvisaren så mycket att jag inte fick till det riktigt. Iställe för att stresse till en lösning så plockade jag ihop klockan utan sekundvisare. Det går lik bra utan, tills jag känner att jag har tid att pilla med det här igen. Skall se om jag kan lista ut vilka andra verk som kan ha samma mått på visarna så kanske jag kan byta de här fula visarna och gärna urtavlan också när jag ändå håller på. Just på den här klockan tycker jag att boetten är det snyggaste.

Nedan är de två klockrelaterade länkar som har roat mig mest idag.

Länkar:
Tattooist Mo Coppoletta On Watches
MIIK Hawkinge

Mycket man ger sig på kan man lösa med attityd och envishet. Urmakeri kräver dock vad det verkar en smula kunskap och tålamod i kombination med stadiga händer och god syn. Av vilket jag har intet.

Titoni Airmaster

Titoni Airmaster

Titoni Airmaster

Titoni Airmaster

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *