En SAAB på gården, igen

I fredags hade jag fått nog av pendlandet med kommunala färdmedel och tåg till jobbet i Västerås. Det var dags att skaffa en extrabil under tiden det långsamma arbetet med att fixa min Skoda Yeti fortlöper. Jag fick skjuts av Johan till Nestors Bil AB i Vallentuna där jag hade spanat in en SAAB som kunde rymmas i budgeten. En snabb provkörning, man är ändå chanslös att hitta alla dolda fel, och sedan var det bara att skriva papper och köra iväg.

Det som gjorde att jag fick bråttom att skaffa ett färdmedel var gårdagen då jag efter sex dygn ute på jobb först behövde låna en bil för att hämta post i Bromma och sedan ta mig hem från jobbet. Jag slutade två på eftermiddagen, hämtade post och var tillbaka på en timme. Sedan skulle jag ta mig hem kommunalt och hamnade tidsmässigt i sämsta läge mellan tidtabellerna så hemresan tog drygt tre och en halv timme. Visserligen bara en halvtimme längre än normalt men illa nog för att jag skulle tappa orken. Dessutom så hade jag bokat in jobb på lördagen där jag var tvungen att korta av passet för den tid det tar att ta sig mellan arbetsplatserna med SL. Sedan skulle jag åka tåg tur och retur Västerås måndag till tisdag.
Jag hade börjat tröttna.

Nu får vi se om jag kan få den här gamle trollhättekaminen att rulla tills min Yeti är färdig? Man håller tummarna.

SAAB 93

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *