The Warship Vasa

:: Torsdagen blev bättre än vad man vågade förvänta sig. Jag hade bokat in ett kortare arbetspass mitt på dagen. Det händer inte sällan under speciellt skolledigheter att jag blir inbokad på korta arbetspass för att agera chaufför eller ta hand om någon skollovsaktivitet. På torsdagen var jag inbokad fyra timmar vilket är en pina för en timanställd. Man behöver ju timmarna på sin tidrapport men fyra timmar som ligger mitt på dagen gör att man inte finner det värt besväret att boka in något annat att göra en sådan dag.

På förmiddagen ringde de från PUT-boendet som jag skulle jobba på och meddelade att jag inte behövdes under dagen men att jag kunde komma tidigare på fredagen.
Mycket bra.
Samma antal timmar (nästan i alla fall) på färre dagar, helt lysande.

Plötsligt var jag ledig hela torsdagen och Elsa som hade planerat in att åka till Vasamuseet med  Svenska SmåFlicksFörbundet  och sedan avrunda med en räksmörgås på det nya fiket i St:a Eugeni. Det passade ju alldeles utmärkt att slå följe med gänget en ledig dag. Senast jag var på Vasamuseet var tillsammans med Isolde som då inte var speciellt gammal. När jag hade betalt vår inträdesavgift och stigit in i den stora utställningslokalen så satte Isolde hälarna i backen och vägrade att fortsätta in.
Hon tyckte att det var mörkt och att det mörka, dramatiskt upplysta, Vasa inte hjälpte till att dämpa den känslan, snarare tvärtom.

Innan dess hade jag inte besökt Vasamuseet sedan de bytte lokaler och flyttade några hundra meter för länge länge sedan.

Den här gången var det ingen som blev rädd för det gamla slagskeppets uppenbarelse. Vi hade en trevlig stund på Vasamuseet alla fyra.
När vi hade tittat oss mätta på det gamla fartyget så tog vi spårvagnen tillbaka mot stan och tog oss ett depåstopp för den efterlängtade räksmörgåsen på St:a Eugeni där vi fick sällskap av Elsas vännina Kimberly.

Vi hade en mycket trevlig dag tillsammans och det var skönt att jag fick chansen att vara med.

Karin

Sofia

Busungar

Busungar

Busungar

Busungar

Vasa

Vasa

Vasa

Vasa

Vasa

Vasa

Vasa

Busungar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *