Sjukvård & småbarn

Karin:: Det fick bli närakuten som start på dagen för mig och Karin. Hon har klagat lite på ont när hon kissar och den lilla stackaren har naturligtvis dragit på sig en urinvägsinfektion.
Den här gången hade jag dragit lärdom av misstaget senast jag var på besök där. Då med Sofia. Den här gången så såg jag till att skriva ner mitt barns personnummer och memorerade det precis innan vi gick in.
Det stirrades ju med en sällan skådad förvåning senast över att jag inte hade koll på mitt barns personnummer.

Jag försökte förklara att jag visste vad hon hette och att det verkar fungera lysande som igenkänning på hemmaplan. Det var uppenbarligen fel svar och den här gången kunde jag rabbla siffrorna snabbt och flytande som en vårbäck.
Dock så störde det ju till sig när den undersökande läkaren upptäckte att Karin ännu inte var inskriven i rullorna som patient på den mottagningen. Så nu fick pappa fylla i en anmälan och nu hade jag ju hunnit blanda ihop ordningen på siffrorna tills jag kom till den kolumnen på blanketten.

Nåja, nu får de ju se att systemet med namn är fullständigt lysande när de skall skriva in henne.

Karin är ju som bekant av en bestämd sort som inte hur som helst låter sig påverkas av att mamma eller pappa har önskemål om hur saker och ting förhåller sig.
Hon förhåller sig nyktert skeptisk tills hon blivit överbevisad om att medverkan från hennes sida är till hennes fördel.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *