Mörk rom & ginger ale

Efter att ha tillbringat de senaste dygnens vakna timmar med att knacka html- och CSS-kod till den nya hemsidan för Södertörns EnergiCenter så behövde jag i kväll en liten paus. De som kodar vet hur det känns när man har en vision, en klar idé om hur det färdiga resultatet skall se ut, hur det skall te sig, men man måste pröva sig fram med koden. Steg för steg växer resultatet fram och ibland sitter man och kodar i ”mörker”, utan att ha en aning om hur det verkliga resultatet ser ut men man har en inre syn av hur koden man skriver skall se ut när den visas i färdigt skick.
Efter att ha fått klart ramverket för designen av sajten och knackat klart 55 filer av cirka 360 filer så behövde jag låta hjärnan koppla av ett tag.
Det är mest gnethackande kvar på webbsajten så den skall kunna vara klar i mitten på nästa vecka.

Southard's Western Pearl Dark RumEn av mina favoritdrinkar är bourbon (läs Four Roses) med ginger ale.
Det är i min bok en riktig grogg (där är ett ord som nästan försvunnit ur mitt språkbruk).
I kväll tog jag tag i det vetenskapliga kunskapshålet och testade kombinationen mörk rom & ginger ale.

Mina tester har gett följande resultat:
Utrustad med väl utvalda råvaror, som Schweppes Ginger Ale och mörk rom av märken, Captain Morgan Dark Label (Jamaica), Plantation Rum (Trinidad, 1993) & Southard’s Western Pearl Dark Rum (Jamaica).

Captain Morgan Dark Label fungerade överhuvudtaget inte alls tillsammans med ginger ale. Den har en helt egen karaktär och både doft och smak fullständigt krossar karaktären i ginger ale.
Plantation Rum, Trinidad, fungerar ganska bra men det är inte utan att den klarar sig bättre på egen hand utan ginger ale. En mycket speciell rom med en mycket mogen smak fungerar trots allt bäst på egen hand, utan läskeblask. Även om den inte alls är oäven tillsammans med ginger ale. Jag inser ju att resultatet kanske skulle ha påverkats av ett par rejäla limeskivor i receptet.
Western Pearl är den rom som har minst egen karaktär av de testade och den ligger också väldigt nära whisky i smak. Den fungerar alldeles utmärkt tillsammans med ginger ale.

Tyvärr hade jag ingen lime att krydda mina drinkar med, vilket kanske skulle ha kunnat förändra resultatet en aning, för Plantation Rum, Trinidad, är en mer krävande dryck än Western Pearl och med dess mer komplicerade och mogna karaktär hade den antagligen vunnit på limetillskottet.
Western Pearl som är en ganska anonym rom i sitt grundutförande fungerar dock utmärkt som drinkbas. En rejäl grogg på Western Pearl, is och ginger ale fungerar alldeles utmärkt. Och nu skall jag blanda till en till innan jag viker ner mig för nattens sömn.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *