One Moment in Time – VI

Mitt motorcykelintresse startade tidigt i livet. Det började med min kompis Peter vars bror “Adde” hade en moped som han skötte som vore det ett barn. Varje helg så tvättade Adde sin Zündapp KS50 från hjul till hjul med minitiös noggrannhet och Peter som drillades hårt av sina bröder lät i sin tur mig lida för mina brister i fordonskunskap. Peter kunde avkräva mig svaret på “tio motordelar på en moped” och i min pojkaktiga naivitet trodde jag att detta var kunskaper som en kille i lågstadiet måste ha och Peter var aldrig sen att rätta mig överlägset när jag inte klarade uppgiften.

Objektet för Addes putstrasa åndrades senare till en Suzuki GT125, en riktig motorcykel, så fantastiskt mycket ballare än en moped. Hur coolt det än hade varit med Addes Zündapp så var detta det ballaste som existerade, en motorcykel.

Efter en kortare hatupplevelse med en Honda XL125 så blev det dags att ta tag i drömmen om motorcykeln. Jag hade läst hojblaskan nummer ett, MCM, sedan första numret och Hojmagasinet, MC-Nytt och Bike innan dess och min dröm om amerikanskt gjutjärn skulle sättas i verket.
Min oförmåga att spara ihop pengar på min arma inkomst gjorde att jag tog mig ner till mitt lokala bankkontor för att låna en slant. Nu blev det en kapplöpning mot min oförmåga att hållla i pengar också och när jag hade lyckats partaja upp förtio procent av lånebeloppet så raggade jag skjuts av morsan och Gunnar till Sulas Custom i Ölsta utanför Uppsala.

Jag hittade en lagom sliten och begagnad Sportster som stod i ett hörn. Det var det enda järnet som jag klarade att lägga vantarna på med min budget och efter en kortare diskussion med en säljare presenterade jag mitt enda krav, att det skulle gå att köra hojen från platsen.
Vi kom överrens om ett datum då jag kunde hämta hojen ett par veckor senare, de ville ha en chans att gå igenom den först.

När den stora dagen för avhämtning var inne så hade jag lyckats få min polare Jörgen Ekström att ge mig skjuts till Ölsta för att hämta min Sportster. Jag skulle jobba natt på behandlingshemmet i Järna där jag var anställd på den här tiden så det var några duktiga mil som skulle utgöra min första roadtrip med hojen.
Jörgen låg bakom mig hela vägen tillbaka till Norsborg där han bodde på den här tiden. Tydligen hade jag svårigheter att hålla jämn hastighet och Jörgen dålde bristfälligt sin skadeglädje över mina tillkortakommanden som hojpilot då jag hade pendlat mellan sjuttio och hundra km/h hela vägen.
Till saken hör att på den gamla järnhästen från 1973 så satt inte bara broms och växelspak spegelvänt mot vad jag var van vid. Avsaknad av hastighetsmätare och varvmätare tog ett ganska bra tag att vänja sig vid och bemästra.

Att köra i jämn hastighet utan hjälp av hastighetsmätare är inte lika enkelt som det vid ett första påseende verkar. Bilden nedan togs just på denna första tur. Jörgen tog bilden precis vid ingången till deras tomt i Norsborg. En kort paus innan turen fortsatte mot Håknäs i Järna.

Jag och min Sportster XLCH 1973

Söndagstur

Efter att ha bytt termostat på reservbilen så tog jag en provtur för att se om det fanns några andra problem med den lilla röda folkvagnen så kändes det definitivt som dags att provköra kärran ordentligt för att se om det bara var termostaten eller om jag kunde hitta några andra fel på bilen. I värsta fall hade ju vattenpumpen ha havererat eller topplockspackningen börjat läcka, båda två saker som jag inte fixar under bar himmel utan saker som måste åtgärdas i garage med tillgång till rätt verktyg.
Jag åkte iväg en sväng men redan efter ett par kilometer så kände jag att problemet var löst och åkte hem för att hämta en kamera eller två och passa på att ta lite bilder i mitt närområde. Jag är ju ny för den här kommunen och kommunen är ny för mig.

Först stannade jag till precis efter östra Ledinge vid “Malmens Grus & Berg”, det lokala grustaget. Sedan fortsatte jag mot Riala och stannade till vid Riala kyrka, innan jag via Bergshamra kom ut på Kustvägen (väg 276). Efter en stunds glidande i söndagstempo så hamnade jag i Penningby och där fanns det en vägskylt med kringla och texten “Slott” så jag svängde naturligtvis av mot slottet. Jag hade aldrig tidigare hört talas om Penningby och än mindre att det fanns något slott här. Det ligger dessutom 14 minuters bilväg rakt österut från mitt tillhåll (om man har tillgång till en bom-nyckel det vill säga).
Slottet har rötter tillbaka till 1400-talet och verkar onekligen vara lite av en dold pärla. Hoppas få återkomma till detta vid tillfälle.

Efter att ha lämnat slottet och tagit mig ut på väg 276 igen kom jag strax fram till en ny skylt, ny kringla, den här gången en fornborg. Den visade sig ligga en bra bit ifrån vägen men jag tog mig dit i alla fall. En skogspromenad senare så stod jag i den gamla fornborgen från folkvandringstiden och såg ut över kyrksjön och en stund senare gjorde jag dagens sista stopp på andra sidan sjön vid Frötuna kyrka.
Det blev onekligen en rejäl upptäcksfärd i mitt närområde. Kul. Det finns fortfarande massor kvar att upptäcka och se här ute i österled.

Nu hoppas jag att bilen beter sig väl ett tag så jag inte behöver pyssla så mycket med reparationer på ett tag.

Vid grustaget
Malmens Grus & Berg, 59.682681, 18.466973

Vid grustaget
Malmens Grus & Berg, 59.683824, 18.468335

Vid grustaget
Malmens Grus & Berg, 59.682201, 18.467823

Vid grustaget
Malmens Grus & Berg, 59.682201, 18.467823

Vid grustaget
Malmens Grus & Berg, 59.677658, 18.470463

Riala kyrka
Riala, 59.631178, 18.518341

Riala kyrka
Riala kyrka, 59.630896, 18.518856

Penningby slott
Penningby slott, 59.682153, 18.673162

Borgbergets fornborg
Borgbergets fornborg vid Frötuna kyrksjö, 59.734397, 18.664565

Frötuna kyrka
Frötuna kyrka, 59.741453, 18.675163

Volkswagen

Efter att ha kört sönder bilen i februari så blev det till att låna/hyra en extra bil tills jag har tid, pengar och ro att fixa min Skoda Yeti. Eftersom det är söndag hade jag väl mest tur att Mekonomen i Norrtälje inte bara var öppet utan också hade termostater till VW hemma på hyllan. Med hjälp av min hyresvärd Johan fick jag termostaten på plats och efter en lång skön biltur runt kustvägen kunde jag konstatera att inga övriga fel verkar aktuella.

VW Polo 1.6L

VW i grusgropp

Djärv och Andsvar och Fulluge lät resa stenen

Upplands runinskrifter 276. U 276 står i anslutning till den numera försvunna Hammarby by, som antagligen varit familjens släktgård. Den släkt som nämns i inskriften är känd från ytterligare två runstenar, U 273 vid Hammarby kyrka och U 277 vid Hammarby gamla apotek.

DiarfR ok Andsvarr ok Fullugi þæiR letu ræisa stæin æftiR GæiRbiorn, faður sinn. Guð hialpi hans and ok sal ok Guðs moðiR.
Djärv och Andsvar och Fulluge lät resa stenen efter Gerbjörn, sin fader. Gud hjälpe hans ande och själ och Guds moder.

Djärv och Andsvar och Fulluge lät resa stenen efter Gerbjörn, sin fader. Gud hjälpe hans ande och själ och Guds moder

Djärv och Andsvar och Fulluge lät resa stenen efter Gerbjörn, sin fader. Gud hjälpe hans ande och själ och Guds moder

Djärv och Andsvar och Fulluge lät resa stenen efter Gerbjörn, sin fader. Gud hjälpe hans ande och själ och Guds moder;

Djärv och Andsvar och Fulluge lät resa stenen efter Gerbjörn, sin fader. Gud hjälpe hans ande och själ och Guds moder

Montecristo Espada

Lördagen erbjöd vårkänslor i 14-gradig värme och trots att febern hade flammat upp igen så fick det bli en stund i kvällssolen med en Montecristo Espada. En förvånansvärt trevlig cigarr från Altadis Montecristo, till skillnad från den kubanska Montecristo, som är en nicaraguan puro med fantastisk konstruktion och en jämn smak över hela cigarren (http://www.cigaraficionado.com/webfeatures/show/id/17661).

Montecristo Espada

En känsla av vår

Första dagen som verkligen känns som en smak av vår så får man passa på. Kom hem efter ett dygn på jobbet och tände upp en Bespoke Salomone från Bespoke Cigar. Mannen bakom Bespoke Cigar, Jeremy Casdagli hade jag äran att träffa och röka cigarr med i Helsingborg i december 2014. En trevlig man med några fantastiskt smakfulla cigarrer i portföljen, och visst finns jag med på bild på Bespoke Cigars hemsida:
http://bespokecigar.com/presenting-grand-cafe-in-helsingborg-sweden/.

Cigar i solen

Påskmiddag i Hälleforsnäs

Årets påskmiddag i Hälleforsnäs med en sex man stark kusinskara gick av stapeln idag. Samtidigt som Hammarby spöade upp Häcken med 2-0 på “Nya Söderstadion” i den allsvenska premiären så mumsade vi i oss en alldeles utmärkt trerätters påskmiddag.
Småkusinerna, det vill säga Karin, Gideon och Rurik lekte tillsammans men Rurik hade nog mest en egen plan. Vilket gryn!
Han satt inte fast den lilla gynnaren inte.

Trots allt så var det några filurer som fastnade på bild. Full rulle på barnen och mätta dästa vuxna. Skönt att träffa Anders och Johanna igen.

GLAD PÅSK ALLA

Casselbrants

Rurik & Johanna

Johanna & Gideon

Kusinerna

Rurik Casselbrant

Påskmiddag

Rurik & Anders

Karin Casselbrant

Roland Casselbrant

Arturo Fuente Opus X 1992 Rare Estate Reserve

Det fick ju bli en vända till den här veckan på gamla hederliga cigarrklubben. Trevligt sällskap fick jag den här gången och några fina cigarrer, en Alec Bradley Tempus Imperator som “Radde” bjöd på smakade mycket trevligt.
Jag fick också igenom en bytesaffär med Christoffer Söderlund där jag fick en raritet i form av en BOLIVAR Oryx Exclusivo Qatar (Regional Edition 2011) som tillsammans med en gammal okänd (för mig bör tilläggas) Rothschilds A.M.H.& S med oklar ålder, dock antagligen minst 50 år.
Efter en 11-timmars arbetsdag blev det en bra avrundning av veckan i söndags och snart kommer jag att trafikera Ledinge-Västerås med högre frekvens och då ser jag fram mot fler övningar i njutning.

OpusX

OpusX

MikeO

Tempus

U FV 1959;188 – Hammarby socken

U FV 1959;188 – Hammarby socken

Stenen står vid Löwenströmska lasarettet norr om Upplands Väsby. Den hittades 1957 på en soptipp 350 meter norr om Upplands Väsby järnvägsstation, där den hamnat i samband med röjning för ett vägarbete vid Löwenströmska sjukhuset. Den restes på vad som säkerligen är dess ursprungliga plats 1958. Den familj som nämns i inskriften är känd från två runristningar vid Ekeby i Fresta socken 3,5 km österut.

U FV 1959;188
sikstain • auk • erin… …itu stain • hkua • eftR • ail-…
Sigsten och ärenvi lät hugga stenen efter Elev …