Nu vill jag iväg!

Har tvättat lite kläder efter en lång arbetsperiod som sakta men säkert tömt klädförrådet på rena kläder. Nu hoppas jag att det hinner torka och att jag inte glömmer packa allt jag skall ha med mig till Litauen. IMM 2015 går av stapeln i Zarasai i Litauen och nu är jag minst sagt redo att ge mig av. Det ver länge sedan jag kände mig så här trött, sliten och rastlös på en gång.

Snart är jag ”on the road” igen.

Natturet

I bilen utanför McDonalds i Enköping 02:35 i väntan på en QP eller två och en kall dricka. Har jobbat 77 timmar på fyra dagar och nyss lämnat cigarrklubben där jag varvat ner en stund efter jobbet. Jag vet det inte nu men om cirka femton minuter blir jag stoppad av polisen. Vi kommer fram till att jag inte behöver böta för den felande baklycktan, jag får ”gult kort” den här gången. Vi är överens.
Om en timme och förtio minuter kommer jag att vara hemma.

Orient diver

Sofias 7 största drömmar

Förra tisdagen var jag med flickorna på pianolektioner igen och då passade Sofia på att lista sina 7 störsa drömmar just nu.

  • Simma med delfiner
  • Omvända någon till katolik
  • Träffa Teen Top
  • Åka någonstans i Asien med Erika
  • Åka färja till Lettland med morfar
  • Få en kamera
  • Att jag kommer närmare gud

Sofia på McDonalds i Alvik

Eds kyrka

När jag tidigare har passerat Eds kyrka i Uppland så har jag inte riktigt sett något som har lockat mig att stanna till. Nu hade jag en timme att slå ihjäl och kameran låg nyladdad och klar i passargerarsätet i bilen så jag svängde av Mälarvägen mellan Upplands Väsby och Stäketvägen.
Till min glädje så var kyrkan öppen trots att det var en vanlig tisdag och när jag klev in i den öppna kyrkan så insåg jag att jag tidigare hade missat en upplevelse. Fantastiskt dekorerade valv i koret.

År 1487 målades valven av Albertus Pictor men bara något eller några decennier tidigare hade någon annan kyrkomålare dekorerat valven. Detta gjorde att när man har tagit fram de medeltida målningarna så har man fått fram två olika stilar. Dessutom så finns det flera för området, och för Svenska kyrkor, ovanliga helgon avbildade som Kosmas och Damianus .
I kyrkan finns också en så kallad altarpredikstol, dvs predikstolen är placerad ovanför altaret.Altarpredikstolar förekom under 1700-talet och tidigt 1800-tal men fick inte längre uppföras efter 1834.

Upplands runinskrifter 104

Runinskrift U 104 är en runsten som fram till 1600-talets slut satt inmurad i Eds kyrkas kyrkogårdsmur. År 1687 beviljade Karl XI att denna och en annan runsten, skulle skänkas till kungen i England och den hamnade i Oxford där den införlivades med universitetets samlingar. Stenen blev 1848 flyttad till Ashmolean Museum och där står den nu i vestibulen utanför museets bibliotek. En kopia av ”Oxfordstenen” finns att beskåda i bogårdsmurens stiglucka vid Eds kyrka.

Þorstæinn let gæra mærki æftiR Svæin, faður sinn, ok æftiR þori, broður sinn, þæiR vaRu ut til G[r]ikkia, ok æftiR Ingiþoru, moður sina. ØpiR risti.

Torsten lät göra minnesmärket efter Sven, sin fader, och efter Tore, sin broder – de voro ut till Grekland – och efter Ingetora, sin moder. Öpir ristade

flickricon     Bilder på flickr:
     https://www.flickr.com/photos/casselbrant/sets/72157652535133506/

Altare

Cigarrprovning, iNTiMAN

Cigarrprovning på iNTiMAN i Västerås på onsdagskvällen var en trevlig tillställning. o från vår cigarrklubb Puff’n’Stuff hade samlats för att testa två cigarrer från Alec Bradley, dels Family Blend och dels Black Market efter en presentation av märket av Enrique Espinosa från den svenska distributören cigarrstaden.se. Det var en socialt trevlig tillställning och det är ju alltid trevligt att testa nya cigarrer. Black Market var kanske inte det intressantaste jag rökt men Family Blend var nästan lika bra som deras Tempus, en cigarr som jag hade möjligheten att prova på för inte alls länge sedan.

Förutom mat, dryck och cigarrer så lottades världens största cigarr ut också. Det blev Jockas Eriksson som knep den. Senare när det var dags att bryta upp så ville ”Radde” att vi skulle bege oss ner på klubben för att visa Enrique klubblokalen. Vi blev ett gäng bestående av Radoslav ”Radde” Šuvakov, Jockas Eriksson och jag från klubben samt Enrique Espinosa från cigarrstaden.se och Srecko Pavicevic, Göteborgs Cigarrsällskap. En sittning med lite filosoferande om den svenska cigarrmarknaden och möjligheter till cigarrevent med mera under tiden vi njöt några cigarrer och sällskapet. Mycket lyckat skulle jag vilja påstå.

Alec Bradley Family Blend

Jockas Eriksson

Från april till maj

När alla andra firade in våren officellt framför någon valborgsbrasa så satt jag i lyan och försökte hinna ikapp mig själv och mina tankar med lite slösurfande och tittande på lite SVTplay. Det fick bli ett par präktiga cigarrer istället för att vara med barnen. Tur att jag träffade Erika tidigare under dagen annars hade det nog varit ännu tommare och tystare i ensamheten. I morgon går jag på ett helgpass igen och snart kommer det att vara sommar på riktigt. Fram till dess så suger jag i mig de ljusa timmarna så gott jag kan.

Jag har inte riktigt kommit i ordning fullständigt men det närmar sig så sakteliga. Nu saknas lite hyllor för att kunna tömma de sista flyttkartongerna på bråte.

Principle Cigars

Hoyo De Monterrey

The Man Cave