Annuntiatio Mariæ

Igår var det Jungfru Marie bebådelsedag, Annuntiatio Mariæ, kanske i dagligt tal mest känt som Vårfrudagen vilket med sluddrigt uttal och slarvig betoning har gett oss Våffeldagen, firades igår. Några våfflor kom inte i min väg igår tyvärr men eftersom Sofia skulle sjunga i katolska domkyrkan så skohornade jag in en paus mellan två arbetspass och ilade till Medborgarplatsen. Tyvärr, i mina ögon, så sjöng barnkören från läktaren vilket gjorde att jag inte kunde filma dem. Jag ville dock ha med lite av deras sång så jag ställde kameran på kyrkbänken och satt igång den på inspelning och trodde att jag skulle få en statisk interiörbild.
Istället utspelar sig ett drama i bild under tiden barnkören sjunger.

Mannen till höger i bild var uppenbart onykter. Rejält onykter. Mitt i körnumret får han en ingivelse, en gudomlig uppenbarelse eller bara en fyllenoja.
Vem vet?
Han reser sig upp, pekar och nickar…

Sofia Casselbrant

Det är ett gripande drama som utspelar sig under mässan och jag hade Liss-Karin sovandes över mina händer så jag kom inte åt kameran. Det kanske var lika bra. Det lilla dramat spelas upp inför en kamera som står som bordglömd och registrerar vad som händer framför den.
Fonden i form av kyrkofönstren och miljön i övrigt ramar in mannen perfekt.
Jag tog notis om mannen under mässan men jag trodde inte att han befann sig inom räckhåll för att komma med på bild.

Så kan det gå. Varsågod att lyssna på domkyrkans barnkör och beskåda dramat.

Jungfru Marie bebådelsedag from Roland Casselbrant on Vimeo.

Ett kort stopp i Skederid

Egentligen med målsättningen att hitta Darsgärde fornborg så hamnade jag någon kilometer närmare Finsta och vid Skederids kyrka som man antar är byggd av Birger Persson (Birger till Finsta), idag antagligen mest bekant som far till Heliga Birgitta.
Kyrkan ligger ett släggkast bort från och inom synhåll för Husby-Sjuhundra kyrka (där jag tog lite bilder i januari).

Det är ju alltid lite tråkigt när man inte kommer in i kyrkan men jag siktar på att kunna besöka kyrkan under våren eller sommaren för att kunna ta lite interiörbilder.

Skederids kyrka

Skederids kyrka

Skederids kyrka;

Skederids kyrka

Skederids kyrka

Skederids kyrka

Heliga Birgitta;

Det fick bli pizza!

Det fick bli en pizza på Pomodorini i fredags. Sedan dess har man knappt sett dagsljus. Jobbade lördag till söndag och sedan vaken natt på söndag till måndag. Snö som kommer när våren har börjat locka är aldrig kul men snart vänder det igen och våren värmer oss ånyo. Just nu är det mörkt men ljuset kommer åter mina vänner.

Pomodorini

Pomodorini

Karin på Fjärilshuset

I fredags åkte jag och Liss-Karin till Fjärilshuset, först stannade vi och köpte en glass på vägen men sedan fick det bli fjärilar men framör allt hajar för hela slanten. Det var Karin själv som kom med förslaget att vi skulle åka till Fjärilshuset och det måste ju vara minst ett halvår sedan vi var där senast så det kändes ju som en bra idé

Karin var inte lika fascinerad av hajarna den här gången som senast, istället var det nog karparna som drog mest uppmärksamhet. Hon ville klappa karp men vågade inte (ja, jag vet att man inte får klappa fiskarna, det står på skylten) men efter att ha återvänt en andra gång till karpdammen så fick hon ner handen och klappade en firre.
Annars är det lätt att tro att Karin vill till Fjärilshuset för att få handla grejer i shoppen och fika i cafét. För det är ganska säkert att det inte tar så lång tid innan vi hamnar där varenda gång. Min lilla sötnos och jag.

Karin Casselbrant

Fjärilshuset

Karin Casselbrant

Karpdammen

En mal

Fjäril

Karin Casselbrant

Piraja

Haj

Haj

Groda

Fjäril

Karin Casselbrant

Karin Casselbrant

Karin Casselbrant

Karin Casselbrant

En dag med mode och fotboll

Jag hade en fantastiskt trevlig lördagseftermiddag med Sofia i Vällingby. Vi började med att strosa runt och lukta på olika luktagott-produkter på Body Shop och när vi sedan skulle gå vidare för att kika på kläder så passerade vi O’Learys och jag hoppade till en aning för matchen mellan AIK och Hammarby i Svenska Cupen pågick för fullt.
Jag lyckades göra en överrenskommelse med Sofia att jag bjöd på restaurang mot att jag fick se andra halvlek av matchen. Det var fantastiskt trevligt att se Bajen spöa råttorna från Solna till hamburgarna innan vi gick på H&M och kollade lite och hittade en snygg stickad tröja till Sofia, min lilla fröken mode.

Nu hoppas jag att vi snart får en chans att göra om det hela.

Sofia Casselbrant

Sofia Casselbrant

O'Learys

Sofia Casselbrant

All Those Wilde Tales

IDA av Paweł Pawlikowski:: Bio igen!
När man ändå är igång.

Hamnade på biografen Grand och såg den fantastiskt underhållande filmen “Wild Tales” (Relatos salvajes), skriven och regisserad av Damián Szifron, som inte bara bjöd på fantastiskt skådespel och hissnande manus utan på svart komik av bästa märke och den bästa icke-engelskspråkiga filmen jag har sett på många år.
Filmen fick 5/6 av Svenska Dagbladet och jag tycker nästan att det betyget var aningens i underkant. Den avslutande delen i den här episodfilmen är fullkomligt lysande, hysteriskt lysande.
Som en vän sade: “Skall du se en film i år så är det den här”

Jag hade också turen att bli introducerad till restaurang Aqui Tapas eftersom Tapas blivit en liten favorit sedan min resa till Amsterdam (spansk mat lär jag mig i Nederländerna, thats me folks) och det var inte dumt alls. En restaurang i Stockholm jag gärna återvänder till.

På min lilla promenad på Sveavägen så ramlade jag över en snyggt orange Harley Bagger också, kunde inte låta bli att knäppa en bild.

Biografen Grand

Tapas Aqui

Biografen Grand

Harley Bagger